5-vuotissynttärit

Lukuaika min

Vietimme juuri OIKIOn viidettä vuosipäivää. Poikkeuksellinen viime vuosi on opettanut meille myös asiakkaiden tärkeydestä arjessamme.

5-vuotissynttärit

Viidessä vuodessa OIKIO on kasvanut neljän asiantuntijan tiimistä yli 30 asiantuntijaa työllistäväksi toimistoksi, josta on rakentumassa tuloskeskeisen digitaalisen markkinoinnin suunnannäyttäjä. Uniikit lähestymistavat, menetelmät ja omat työkalut yhdistettynä digimarkkinoinnin todellisiin syväosaajiin viihtyisässä työympäristössä ovat yhdistelmä, jonka varaan rakennamme OIKIOn tulevaisuutta.

 

Jatkuvaa kehitystä ja kasvua pandemiasta huolimatta

OIKIOlla on kuljettu eteenpäin ja kehitetty toimintaa aina alusta saakka ja niin myös pandemiaan sopeuduttiin, muttei pysähdytty. Vuoden aikana olemme uusineet organisaatiorakenteemme ja useita rooleja on uusittu sekä vastuuta jaettu lukuisille uusille henkilöille. Uusia rooleja ovat mm. People Lead, Tech Lead, osaamisalueiden Lead-konsultit sekä Managing Consultant. Vuoden aikana omat työkalumme ovat kehittyneet isoin harppauksin ja teknologiakehitystämme on vahvistettu nyt myös ulkopuolisella kehittäjällä.

Pandemia vaikutti myös asiakkaidemme elämään ja osa heistä joutui pienentämään panostuksiaan digitaaliseen markkinointiin. Olemme onnistuneet kuitenkin pitämään asiakkaamme tyytyväisinä poikkeusoloissa, sillä tuorein NPS-luku oli jälleen 92. Teetimme äskettäin myös asiakashaastatteluja pienelle joukolle asiakkaita ja haastattelut antoivat yhä parempaa ymmärrystä siitä mikä asiakkaamme pitää tyytyväisinä vuodesta toiseen. Näihin asioihin pyrimme panostamaan jatkossakin.

 

Yhteistä arkea asiakkaiden kanssa

Kuten kaikki muutkin, olemme kuluvan vuoden aikana pohtineet paljon työskentelytapojamme ja pyrkineet yhdessä keksimään keinoja arjen sujumiseksi poikkeusoloissa. Keskusteluissamme on usein noussut ilmi, että etätöitä tehdessämme asiakkaiden rooli arjessamme korostuu entisestään. Tiiviissä yhteistyössä konsulttimme viettävät aikaa asiakkaiden seurassa jopa enemmän kuin oikiolaisten tiimikaverien kanssa.

Kun suuri osa arjestamme on yhteistä asiakkaidemme kanssa, kulttuuri ei ole vain oma asiamme. Saamme kiittää myös asiakkaitamme siitä että te mahdollistatte mielenkiintoisten ja motivoivien tehtävien tarjoamisen meidän porukalle.

Joistakin asioista ei pidä tinkiä ja me olemme pyrkineet pitämään kiinni monista rutiineista myös etätyön maailmassa. Viikot aloitetaan edelleen kompetenssiesityksillä, kuukausittaisen pizzaperjantain pizzat tilataan koteihin ja yhteisiä kahvihetkiä pidetään etänä. Lanseerasimme myös kävelyhaasteen, jolla kannustamme oikiolaisia tauoille ulkoilemaan kesken työpäivän ja jakamaan kuvia ulkoiluhetkistä Slack-kanavalla.

OIKIO-luistelu

 

Synttäreitä juhlitaan koko viikko poikkeusoloissa

Pandemian vuoksi OIKIOn synttäreitä on juhlittu jo toisen (ja toivottavasti viimeisen) kerran poikkeusoloissa. Tänä vuonna yhden tapahtuman sijaan on järjestetty yhdessäoloa ja useampia arkea piristäviä tapahtumia pitkin viikkoa. Päätimme juhlistaa synttäreitä myös hyväntekeväisyydellä ja teimme lahjoituksen Gubbe vanhuspalvelulle, jossa lahjoituksella saadaan yhdelle yksinäiselle vanhukselle oma henkilökohtainen ystävä, ​joka tuo iloa ja apua kaksi tuntia viikoittain vuoden ajan sekä yhdelle nuorelle merkityksellisen osa-aikatyön ​opintojen oheen vuodeksi eteenpäin.

 

Seuraavat viisi vuotta

Jos ensimmäiset viisi vuotta olivat jatkuvaa muutosta, niin myös seuraavat viisi vuotta tulevat olemaan vähintään yhtä lailla muutosta ja vauhtia. Jatkamme nopean mutta hallitun kasvun tavoittelemista. Kasvu mahdollistaa erilaisia urapolkuja, suurempia investointeja osaamiseen, tuotekehitykseen ja oman teknologian kehittämiseen sekä edellytyksiä palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Kasvamalla luomme jatkuvasti muuttuvan työympäristön, jossa asiantuntijamme voivat kehittyä nopeammin ja viihtyä pidempään.

Heikki Yrjölä

CEO

OIKIOn toimitusjohtaja vuodesta 2021. Taustaa laajasti digitaalisessa markkinoinnissa ja liiketoiminnassa.