Sponsor Capital tukemaan Fonecta-konsernin kasvua

Lukuaika min

Suomalainen pääomasijoittaja Sponsor Capital ostaa kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt. Kaupassa myös OIKIO Digital Performance Agency Oy siirtyy uuteen omistukseen.

Suomalainen pääomasijoittaja Sponsor Capital ostaa kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt Triton Partnersilta yhdessä yhtiön johdon kanssa. Kaupassa Fonecta-konserniin kuuluvat digimarkkinointi-, taksi- ja tietopalveluita tarjoavat yhtiöt Fonecta Oy, OIKIO Digital Performance Agency Oy, 020202 Palvelut Oy, 02 Taksi Oy ja 020202 Ratkaisut Oy siirtyvät uuteen omistukseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on 30.11. virallisesti hyväksynyt Sponsorin Fonecta-konsernista tekemän yrityskaupan. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppa toteutuu 2.1.2024.

”Saamme Sponsorista aktiivisen omistajan, joka tuntee suomalaisen markkinan ja on sitoutunut kehittämään liiketoimintaamme sekä kasvattamaan omistaja-arvoa. Yhdessä uuden omistajan ja osaavien työntekijöidemme kanssa jatkamme Fonecta-konsernin kasvutarinan kirjoittamista”, sanovat Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner ja 020202-yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Harju.

”Tavoitteemme on jatkossakin olla markkinasegmenttiemme johtava toimija Suomessa ja kasvaa kannattavasti.”

Fonecta-konserni on ollut osa Triton Partnersin omistamaa European Directories -konsernia. Nyt tapahtuvalla omistajanvaihdoksella ei ole suoria vaikutuksia yhtiöiden työntekijöihin, asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin.

Heikki Yrjölä

CEO

OIKIOn toimitusjohtaja vuodesta 2021. Taustaa laajasti digitaalisessa markkinoinnissa ja liiketoiminnassa.