Emilia Lahti

Emilia Lahti

SEO Consultant

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen kansainvälistä kokemustakin kerryttänyt hakukoneoptimoinnin asiantuntija, ja kotiuduin hiljattain takaisin Suomeen lähes yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Ulkomailta palatessani matkalaukkuuni päätyi niin tutkinto, paljon arvokasta elämänkokemusta kuin uusi intohimon kohdekin: hakukoneoptimointi. Vuodesta 2016 lähtien olen saanut tehdä töitä intohimon kohteeni parissa, ja toivon sen jatkuvan vielä pitkään.

Hakukoneoptimointi tuli minulle rytinällä tutuksi kansainväliseltä peli- ja vedonlyöntialalta, joka on toimialana hakukoneissa eräs kilpailluimmista. Yhden Euroopan isoimman pelialan toimijan inhouse-tiimissä työskentelyn lisäksi minulla on kokemusta sisällöntuotannosta affiliate-markkinoinnin puolelta. Haluan tuoda tätä kansainvälisessä ilmapiirissä kartutettua kokemusta yritysten verkkoliiketoiminnan kasvattamisesta ja hakukonelöydettävyyden parantamisesta myös asiakkailleni OIKIOlla.

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Digitaalisen markkinoinnin konsultin salkusta täytyy löytyä monenlaisia erilaisia työkaluja ja ominaisuuksia, kuten luovuutta, kiinnostusta analytiikkaan ja ongelmanratkaisuun ja halua kehittää taitojaan jatkuvasti. Multitaskaajan taidoistakaan ei ole haittaa, ja asiakkaiden kanssa työskentelyn on oltava mieluisaa. Nautin kaikesta yllämainitusta suunnattomasti, ja digitaalisen markkinoinnin konsulttina saan erinomaisen mahdollisuuden kykyjeni yhdistämiseen.

Pidän myös siitä, että konsultin roolissa pääsen tutustumaan moniin eri toimialoihin ja kehittämään niin pienten kuin suurien yritysten verkkoliiketoimintaa.

Ala muuttuu ja kehittyy koko ajan, ja pakottaa jatkuvasti olemaan hieman varpaillaan ja pitämään ammattitaitoaan yllä. Jokainen työpäiväni on hieman erilainen, ja aina oppii jotain uutta. Kaltaiselleni ikuiselle oppijalle ala on siis omiaan.

Asiantuntijatoimistossa työskentelyssä mahtavaa on lisäksi se, että saa hifistellä jotain pientä suurta asiaa muiden samanlaisten hifistelijöiden kanssa ja tuntea itsensä ymmärretyksi.

Mistä saavutuksestasi olet ylpeä?

Olen ylpeä siitä, että minulle annettiin heti Suomeen palattuani mahdollisuus työskennellä yhdessä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja että saan oppia heiltä joka päivä. Tuntuu myös aina hienolta, kun asiakas on työhöni tyytyväinen ja saan asiakkailta ja kollegoilta positiivista palautetta.

Olen lisäksi ylpeä kaikista ulkomailla viettämistäni vuosista ja siitä, että voin Suomen lisäksi kutsua kodikseni myös Irlantia, Italiaa ja Maltaa. Ulkomailla solmitut ystävyyssuhteet, voitetut haasteet ja matkalla karttunut kielitaito voivat olla vain hyödyksi.

Mitä haaveita sinulla on?

Eräs haaveeni toteutui juuri ja pääsin tekemään hakukoneoptimointia alan kotimaisten kärkiosaajien kanssa.

Tulevaisuuden haaveenani on laajentaa osaamistani, haastaa itseäni oppimaan jatkuvasti enemmän ja kehittyä osaamisalueeni syväosaajaksi. Lisäksi haluan päästä jakamaan omaa ammattitaitoani kollegoilleni ja asiakkailleni ja kokeilla siipiäni uusilla toimialoilla ja uusien mielenkiintoisten asiakkaiden kanssa.