Paluumuuttajien kuulumiset – “OIKIOlla työ tuntuu vähemmän työltä”

Lukuaika min

Reilun puolen vuoden sisällä olemme rekrytoineet kolme asiantuntijaa, jotka ovat jo aiemmin työskennelleet OIKIOlla.

Vuoden vaihteen ympärillä olemme saaneet useita uusia kollegoita,  ja nyt OIKIO koostuu yli 30 asiantuntijasta. Uusien oikiolaisten joukossa ovat myös paluumuuttajat Tom Norrgrann, Joonas Savolainen ja Saad Hafeez, joille OIKIOn toimintatavat, asiakkaat ja työyhteisö ovat jo tuttuja. Vanhojen työkavereiden saaminen takaisin on oikiolaisten mielestä ollut iloinen yllätys. 

“Parasta saada huippukollegat takaisin! On kiva kuulla, että paluun taustalla on halu työskennellä kovien osaajien kanssa juuri OIKIOlla, vaikka vastuuta ja kiinnostavia rooleja on paljon tarjolla myös muualla”, Krista Tikka kommentoi uutisia paluumuuttajista. 

Oikiolaisia yhdistää halu kehittyä ja kuulua digimarkkinoinnin edelläkävijöihin. Kasvun myötä OIKIO pystyy tarjoamaan asiantuntijoille jatkuvaa positiivista muutosta, joka mahdollistaa entistä kiinnostavammat uramahdollisuudet koko toimialaa muuttavassa kasvuyhtiössä. Uudet mahdollisuudet näkyvät hyvin kolmikon uusissa rooleissa, sillä jokaisen työnkuva on erilainen verrattuna edelliseen työsuhteeseen OIKIOlla. 

Tom on saanut Lead Consultant -roolissa toivomaansa lisävastuuta substanssipuolen kehittämisestä ja Saadilla on nykyisin selkeämpi vastuu myynnin kehitystyöstä. Joonas taas työskenteli aiemmin OIKIOlla PPC-konsulttina, mutta palasi taloon yhdeksän kuukauden jälkeen web-analyytikkona. Kun omia kiinnostuksen kohteita vastaavaa roolia tarjottiin OIKIOlta, oli päätös paluusta helppo tehdä. 

“Mahtavaa nähdä, että toiveiden perusteella on pystytty luomaan uusia rooleja, ja oman polun kehittämiseen voi aidosti vaikuttaa”, Saad kommentoi uutta rooliaan. 

 

“Tuntuu hyvältä palata kotiin”

Mielenkiintoinen roolikuvaus sekä halu saada uudenlaista työkokemusta ja lisävastuuta sai aikanaan Joonaksen vaihtamaan pois OIKIOlta. Joonas kerrytti teknistä osaamista analyytikkona, jonka ansiosta konsulttipolku kääntyi hakusanamainonnasta web-analytiikkaan. Tom ja Saad taas työskentelivät in-house-rooleissa. Molemmat kokevat, että asiakkaan tarpeita on helpompi ymmärtää, kun on omakohtaista kokemusta pöydän toisella puolella työskentelystä. Syventynyt asiakasymmärrys auttaa paluumuuttajia tarjoamaan asiakkaille vielä entistä paremmin räätälöityjä ratkaisuja.

Paluumuuttajien mielestä OIKIOlle palaaminen on sujunut helposti, kun uuden opettelua ei luonnollisesti ole yhtä paljon kuin normaalisti työpaikkaa vaihdettaessa. Vaikka paljon on vanhaa tuttua, on paluumuuttajien mielestä ollut myös mielenkiintoista huomata, miten paljon asiat ovat kehittyneet melko lyhyessäkin ajassa esimerkiksi OIKIOn oman tekkikehityksen osalta. 

Organisaatiotason muutokset, uudet roolinimitykset ja läpinäkyvä keskustelu yrityksen tulevaisuudesta ovat kolmikon mielestä kirkastaneet OIKIOn suuntaa työntekijöille. Myös kulttuuri on vahvistunut entisestään:  “On kiva huomata, että lähtöhaastattelussa keskusteltuja asioita on oikeasti kehitetty. Ihmisten viihtymiseen ja kehittymismahdollisuuksiin on selkeästi panostettu viimeisen vuoden aikana”, Joonas sanoo. 

Tomin mielestä hyppy toiseen työpaikkaan oli tärkeä oman uran ja kehittymisen kannalta eikä hän vaihtaisi kokemusta pois. Palatessa oli kuitenkin sellainen olo, kuin tulisi takaisin kotiin. Tekemisen meininki välittyy myös kotitoimistolle ja samanhenkisten kanssa sparrailu tukee omaa kehittymistä. “OIKIOlla työ tuntuu vähemmän työltä”, Saad päättää. 

 

Avoinna olevat rekrytoinnit

Jatkamme rekrytointeja ja etsimme aktiivisesti seuraavia vahvistuksia tiimeihimme. Erityisesti etsimme asiantuntijoita seuraaviin rooleihin:

 

Kansikuva: Amy Hirschi / Unsplash.com

Satu Tamminen

Head of Finance & People (vanhempainvapaalla)

Opiskelujen ja työelämän kautta olen löytänyt itseni kerta toisensa jälkeen numeroiden parista. Lähden innolla etsimään merkitystä luvuille ja tuottamaan hyödyllistä tietoa näiden pohjalta. Exceleiden ja talousraporttien lisäksi olen kiinnostunut työntekijöiden hyvinvoinnin ja työntekijäkokemuksen kehittämisestä.