Tom Norrgrann - tekninen seo

Tom Norrgrann

Senior SEO Consultant

Kerro lyhyesti itsestäsi

Suomen suurimpien ja kiinnostavimpien yritysten verkkoliiketoiminnan kasvattamisen ja hakukonelöydettävyyden parantamisen parissa työskentelevä hakukonemarkkinoinnin ammattilainen täällä, tervehdys. Olen aina ollut kiinnostunut verkkosivustoista ja ensimmäisen verkkosivuni rakensin 14 vuotiaana. Kymmenen vuotta myöhemmin rakas harrastukseni muovautui ammatiksi.

Tätä nykyä tuhannet huippusijoitukset Googlen säälimättömässä haussa kertovat siitä, että minä välitän aidosti hakukoneoptimoinnista – ja teen sitä ylpeydellä. Kaksikielisenä optimoin verkkosivuja myös ruotsinkielellä.

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Rakastan sitä, että konsulttina jokainen päivä on aidosti erilainen. Joinain päivinä autan kasvuyritystä kohdentamaan verkkomarkkinoinnin budjettia oikeisiin asioihin, kun toisina autan Suomen suurimpiin kuuluvaa yritystä löytymään hakukoneista entistä paremmin. Pidän kovasti myös asiakkaiden kanssa työskentelystä – heidän kouluttamisesta, sparraamisesta ja yhdessä tekemisestä.

Mistä saavutuksestasi olet ylpeä?

Olen erityisen ylpeä siitä, miten asiakkaani ovat avullani kasvattaneet markkinaosuuttaan toistaan kilpaillummilla aloilla. Erityisellä lämmöllä muistelen myös kaikkia niitä oikeasti onnistuneita verkkosivustouudistuksia, joissa olen saanut olla osallinen joko tekijänä, hakukoneoptimoinnin konsulttina tai projektipäällikkönä.

Mitä haaveita sinulla on?

Yksi tulevaisuuden haaveistani on joskus järjestää ja tuottaa digitaalisen markkinoinnin ammattilaistapahtuma Suomeen, josta kansainvälisen tason digimarkkinoinnin konferenssi on aina puuttunut.