Aino Yrjänä

PPC Consultant

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Opiskelin Tallinnan teknillisessä yliopistossa kandintutkinnon liiketoiminnan saralta ja päädyin sen jälkeen erinäisten mutkien kautta mainostoimistopolulle. Olen ehtinyt työskentelemään kohta 7-vuotisen urani aikana muutamassakin eri toimistossa, ja erilaiset työskentelytavat, toimialat ja teknologiat ovat tulleet tutuiksi.

Digitaalinen markkinointi on jatkuvasti kehittyvä ala, jonka nopeatahtisuus kiehtoo (ja joskus myös hengästyttää). Tässä työssä ei voi jumittua vanhoihin kaavoihin, vaan aina täytyy pysyä ajan hermoilla. Jatkuva uuden oppiminen ja vaihtelevat haasteet pitävät mielenkiintoa yllä. 

Tuloskeskeinen digitaalinen mainonta on myös aidosti merkityksellistä yrityksille. Erityisesti OIKIOlla on ollut ilo keskittyä sellaisiin asiakkuuksiin, joiden kasvun ja menestyksen kannalta digitaalinen mainonta on avainroolissa. On mielekästä olla mukana rakentamassa kasvua.

Mistä ammatillisesta saavutuksesta olet ylpeä?

Voisin kertoa useita esimerkkejä onnistuneista kampanjatoteutuksista ja tilioptimointien kautta saaduista päräyttävistä tuloksista, mutta ehkä ylpein olen siitä, miten paljon olen oppinut ja kehittynyt OIKIOlla paitsi oman alani syväosaajana, myös tiimikaverina ja konsulttina.

Olen myös todella iloinen siitä, että meillä on asiakkaiden kanssa läheiset suhteet ja teemme paljon yhteistyötä. Voimme oppia toinen toisiltamme ja saada yhdessä rutkasti enemmän aikaan kuin poteroissa työskennellessämme. Myös sisäisesti meillä on vahva yhteisen tekemisen ja auttamisen kulttuuri. Asiakkaat ja kollegat ovat työn suola!

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Haluan tulla paremmaksi yhä digimarkkinoijaksi ja oman alani syväosaajaksi. Minua kiehtoo myös asiakasviestintä, markkinointi ja yritysstrategia laajemminkin; uteliaisuudelleni ei oikeastaan ole rajoja. Haaveilen oman yrityksen perustamisesta ”sitten joskus”, kun aika on oikea. Ennen kaikkea haaveilen kuitenkin siitä, että minut muistetaan paitsi huippuammattilaisena, myös siitä, että kanssani on kiva tehdä hommia.