Essi Martevo

Senior SEO Consultant

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen valtiotieteilijän analyyttisella mielellä varustettu SEO konsultti. Digitaalisen markkinoinnin parissa olen työskennellyt jo useamman vuoden ajan ja taustani on viestinnässä.

Vapaa-ajallani uppoudun mielelläni hyvien (tai huonojen tosi tv) sarjojen pariin tai käyn syömässä hyvin ystävien kanssa.

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Digitaalisessa markkinoinnissa minua kiehtoo erityisesti datan hyödyntäminen tekemisessä. Yhdistämällä erilaisia datalähteitä pystymme analysoimaan ja päättelemään valtavan paljon erilaisia asioita jolloin päätöksentekoa ei tarvitse jättää mututuntuman varaan.

Pidän itseäni oman elämäni salapoliisina ja hakukoneoptimoinnin konsulttina työnkuvaani kuuluukin kaikenlainen tietojen kaiveleminen ja analysointi. Erilaiset haasteet ja asiakkuudet pitävät työn mielenkiintoisena. Vaikka hakukoneoptimointiin kuuluvat tietyt lainalaisuudet, parasta on kun pääsen Hercule Poirotin tavoin käyttämään pieniä harmaita aivosolujani monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseen.

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

Parasta työssäni on kun huomaan asiakkaani sisäistäneen hakukoneoptimoinnin tärkeyden. SEO ei ole sprintti vaan enemmänkin maraton ja siksi olen innoissani kun asiakkaani ottaa hakukoneoptimoinnin osaksi jatkuvaa verkkosivujen kehitystä.

Konsulttina tunnen myös ylpeyttä siitä kun onnistun helpottamaan asiakkaani työtä. Jokaisella asiakkaalla on omat tavoitteensa ja minun työni on antaa lisää avaimia niiden saavuttamiseen. Siksi työssäni pyrin löytämään juuri asiakkaalle sopivat tavat työskennellä yhdessä.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Tällä hetkellä toiveenani on kehittää omaa osaamistani erityisesti teknisen SEOn puolella ja oppia esimerkiksi lukemaan sivustojen lähdekoodia. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa myös pystyä työkavereideni tavoin kehittämään erilaisia työkaluja ja templaatteja, joiden avulla tekemistä voi ohjata ja analysoida helpommin.