Hanna Mikkonen

HR Specialist

Miksi olet henkilöstöhallinnon asiantuntija?

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja jo läpi opintojeni olin kiinnostunut ymmärtämään liiketoimintaa erityisesti ihmisten näkökulmasta. Rekrytointi- ja HR-tehtävissä pääsen yhdistämään ihmisten parissa työskentelyn ja mahdollisuuden vaikuttaa liiketoimintaan. Haluan olla omalta osaltani vaikuttamassa siihen, että henkilöstön osaaminen ja hyvinvointi toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Inspiroidun ihmisten erilaisista ja uniikeista uratarinoista. Motivoidun työssäni siitä, kun pääsen hyödyntämään ja laajentamaan omaa asiantuntijuuttani sekä työskentelemään monipuolisten ja merkityksellisten tehtävien parissa. Olen luonteeltani suunnitelmallinen ja toimelias sekä nautin asioiden organisoinnista, minkä vuoksi viihdyn erityisen hyvin hallinnollisissa tehtävissä.

Mistä saavutuksesta olet ylpeä?

Mielestäni rekrytoinneissa avainasioita ovat avoin ja sujuva kommunikaatio sekä taito kuunnella. Kaikkein palkitsevinta on nappiin mennyt rekrytointi ja tyytyväinen työnhakija. Ennen henkilöstöhallintoon ja rekrytointiin keskittymistä olen ehtinyt kartuttaa monipuolista osaamista, minkä uskon synnyttäneen kyvyn ajatella asioita monelta kantilta. Olen myös ennen kaikkea ylpeä siitä, että saan työskennellä alansa huippuammattilaisten ympäröimänä.

Mitä haaveita sinulla on?

Ammatillisesti haaveilen kehittyväni entistä paremmaksi henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi. Haluaisin oppia ymmärtämään muuttuvaa HR-kenttää yhä kokonaisvaltaisemmin sekä viemään alan käytäntöjä eteenpäin. Operatiivisen työn kehittämisen lisäksi olen kiinnostunut hyödyntämään osaamistani enemmän myös strategisella tasolla.

Ihmismielen toiminta on aina kiehtonut minua ja yksi haaveeni olisi oppia lisää psykologiasta. Opintojeni kautta pääsin hankkimaan kansainvälistä kokemusta ja toivoisinkin tulevaisuudessa pääseväni tutustumaan vielä enemmän uusiin kulttuureihin ja paikkoihin.