Henri Tamminen

SEO Consultant

Miksi olet SEO-konsultti?

SEO-konsultin ura on kiehtonut minua jo yli kahden vuoden ajan, sekä kiehtoo yhä. Hakukoneoptimoinnin konsulttina pääsen työskentelemään mitä erikoisimpien aiheiden parissa, kuten tekninen hakukoneoptimointi, konversio-optimointi, sivustojen uudistus- ja migraatio-projektit sekä sivuston on-page ja off-page -hakukoneoptimointi. Mielestäni on myös innostavaa, miten paljon hakukoneoptimointi-konsultti pääsee kehittymään kokoajan muuttuvien tekniikoiden parissa.

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

SEO-konsultin arki on täynnä pieniä voittoja, saadessaan esimerkiksi hakukoneoptimoinnin avulla nostettua asiakkaidensa sivuston liikennettä sekä myyntiä. Hakukoneoptimointiin kuitenkin kuuluu isommalla skaalalla enemmänkin kuin yksittäisten avainsanojen seuraamista. Tällä hetkellä käynnissä olevassa SEO-projektissa toteutin Google Sheetissä monimutkaisen automaation, joka nopeutti projektin kulkua, sekä tulee tulevaisuudessa auttamaan samankaltaisissa SEO-projekteissa huimasti. Tämä oli hieno saavutus.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Hakukoneoptimointi kokonaisuudessaan on erittäin laaja käsite. Ammatillisiin haaveisiini kuuluu liikkuminen kohti hakukoneoptimoinnin teknillisempää puolta päin. Näen kyllä, että tulen olemaan SEO-konsultti pitkän aikaa, sillä hakukoneoptimointi pitää sisällään niin paljon opittavaa. Uusi opittava ja uudet haasteet pitävät kiinnostuksen hakukoneoptimointia kohtaan korkealla, mikä on työssä kuin työssä hyvin tärkeää!