Iiris Lagus

Senior SEO Consultant

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Google on internetin etusivu, ja hakukoneoptimoinnin ymmärtäminen on mielestäni välttämättömyys kaikille, jotka tahtovat ymmärtää digitaalista liiketoimintaa. Hakukoneoptimoinnissa minua viehättää sen monipuolisuus: tärkeää on niin oikein rakennettu ja koodattu sivu kuin käyttäjiä hyvin palveleva sisältö.

Pidän työssäni siitä, että saan selvittää ja ratkaista erilaisia ongelmia ja suosituksillani auttaa yrityksiä tekemään parempia verkkosivuja.

Minua motivoivat tulokset. Tahdon nähdä, että suosituksieni avulla päästään tavoitteisiin, oli niissä kyse sitten liikennemäärien kasvusta tai konversioasteen kehittymisestä.

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

Muutaman kerran olen mielestäni onnistunut paitsi ratkaisemaan hakukoneoptimointiin liittyviä ongelmia, myös rakentamaan hyviä yhteistyösuhteita, joissa kaikki tuntevat tulleensa kuulluiksi ja autetuiksi. Siitä tulen erityisen iloiseksi. Hyvätkin neuvot kaikuvat kuuroille korville, jos tiimit eivät puhalla keskenään yhteen hiileen. On palkitsevaa, kun kaikki sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja ryhtyvät miettimään, miten eri kanavat (esimerkiksi SEO, SEM ja some) pelaavat parhaiten yhteen.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Tahdon kehittyä vielä paremmaksi asiantuntijaksi. Hakukoneoptimointi elää koko ajan, kun hakualgoritmit kehittyvät ja ihmisten hakukäyttäytyminen muuttuu. Se sopii minulle. Opittavaa ja ammatillisia haasteita riittää.