Jaani Saulamaa

Lead Paid Search Consultant

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen helsinkiläinen, intohimoinen digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, jatkuvalla oppimispolulla niin työssä kuin tenniksessä.

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Yliopistosta valmistumisen kynnyksellä vuonna 2016 tulevalle laskentatoimen maisterille taloushallinnon työt tuntuivat ainoalta suunnalta. Tähän sain onneksi uutta perspektiiviä keskusteltuani ystäväni kanssa hänen kokemuksistaan digitaalisen markkinoinnin alalta. Keskustelu avasi minulle alan analyyttistä puolta – erityisesti hakukonemainonnan parissa. Lisäksi uusi ja kehittyvä ala kiehtoi, jonka ajattelin antavan itselleni mielenkiintoa ruokkivan toimintaympäristön – tämä onneksi on toteutunut.

Ennen OIKIOta työskentelin kahdessa tuloksellisen mainonnan toimistossa hakukonemainonnan asiantuntijana. Viimeisimmässä sain vastata SEM-optimointiprosessin kehittämisestä ja olin tiiminvetäjä reilun puolen vuoden ajan ennen siirtymistäni OIKIOlle. OIKIOlla saan syventää ammattitaitoani entisestään alan parhaiden tekijöiden kanssa, sekä erittäin mielenkiintoisten asiakkuuksien parissa.

Työn ehdoton suola on onnistumisen mitattavuus ja tyytyväinen asiakas. Molempien eteen annan 110 % ja onnistuminen näissä on upea tunne.

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

Olen aina iloinen ja ylpeä, kun pystyn parantamaan tuloksia hakumainonnassa. Suurimmat ylpeyden aiheet kuitenkin liittyvät hyviin asiakassuhteisiin, ja kun sieltä suunnasta tulee luottamuksen signaaleja. Silloin kun asiakas kääntyy puoleeni häntä huolettavissa asioissa, voin tuntea ylpeyttä.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Digimarkkinoinnin kenttä ja työkalut ovat erittäin kirjavat, missä työkalut ja kanavat tukevat eri tavoin toisiaan. Minun kunnianhimoni keskittyy olemaan alan parhaimpien joukossa SEMin sekä Web-analytiikan tekemisessä, mutta haaveilen, että pystyn tulevaisuudessa hallitsemaan laaja-alaisesti digitaalisen markkinoinnin kokonaisuutta.