Joona Tuunanen OIKIO

Joona Tuunanen

Head of SEO, Partner

Joona Tuunanen OIKIO

Joona Tuunanen

Senior Consultant & Partner

Kerro lyhyesti itsestäsi

Uusien asioiden kokeilu ja halu tehdä asioita paremmin ja fiksummin ovat olleet elämääni ohjaavia tekijöitä. Sitä kautta olen päätynyt todella haastaviin asiakkuuksiin sekä Suomessa että ulkomailla, päätynyt asumaan 4 eri maassa, kouluttautumaan todella laajasti (olen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri) ja ennen kaikkea panostamaan kykyihini toteuttaa käytännössä unohtamatta kokonaisuutta.

Miksi olet digitaalisen markkinoinnin konsultti?

Olen ollut erittäin kiinnostunut kaupallisuuden ja teknologian yhdistämisestä niin kauan kuin muistan. Tämä ala antaa intohimojeni yhdistämiseen erinomaisen mahdollisuuden. Pidän myös siitä, että hyvin pienillä muutoksilla voi saada aikaiseksi isoja tuloksia ja että kaikki on mitattavaa.

Teknisen SEO:n ja web-analytiikan puolella tulee eteen jatkuvasti uusia haasteita ja nautin suuresti uusien ongelmien ratkaisemista.

Mistä saavutuksestasi olet ylpeä?

Vuosien varrella olen mm kasvattanut sivuston puolessa vuodesta 200 päivittäisestä kävijästä 3000 kävijään, puolittanut asiakkaan liidihinnat Adwords-mainonnassa kasvattaen liidien lukumäärää ja ratkonut vaikeita teknisiä ongelmia. Kaikkein ylpein olen kuitenkin silloin kun asiakkaideni esittämät kysymykset ovat muuttuneet yhteistyön aikana pinnallisista metriikoista strategisemmalle tasolle. Tämä on selkeä merkki siitä, että heidän osaaminen ja ymmärrys on noussut uudelle tasolle.

Mitä haaveita sinulla on?

Haluan olla mukana viemässä suomalaisia tuotteita kansainvälisille markkinoille. Olen ollut, ja olen, mukana muutamassa tällaisessa asiakkuudesta ja olen nauttinut niistä erittäin paljon. Suomesta löytyy paljon hyvää osaamista ja olisi sääli pitää sitä pelkästään meidän ilona.

Tätä mieltä muut OIKIOn perustajajäsenet ovat Joonasta

Niilo: ”Joona on aina ideoimassa ja optimoimassa, oli sitten kyse asiakkaan verkkoliiketoiminnasta tai toimiston sisäisistä prosesseista. Joona lukeutuu myös kiistatta maan parhaimpiin SEO-asiantuntijoihin kansainvälisellä kokemuksellaan edistyneemmiltä markkinoilta. Joonalla on vahva tekninen tausta, mutta hän hallitsee myös hyvin tulospohjaisen mainonnan.”

Juha: ”Joonasta paistaa vahva kehittäjäluonne. Asiat voi aina tehdä paremmin, laajemmin ja tehokkaammin. Joona osaa purkaa suuret suunnitelmat riittävän pieniksi paloiksi, jotta ne saadaan lopulta toteutukseen asti. Mahtava tyyppi ja ehdottomasti yksi Pohjoismaiden kovimmista tekijöistä.”

Ilpo: ”Joonan hauskan murteen lisäksi hän on mestari löytämään kehityskohteita ja antamaan oman ehdotuksensa niiden parantamiseksi. Hänellä ei ikinä lopu ideat kesken ja voisin antaa omankin verkkokauppani hänen huomaan.”