Joonas Kantoluoto

SEO Consultant

Miksi olet hakukoneoptimoinnin konsultti?

Päädyin hakukoneoptimoinnin pariin puoliksi sattumalta, kun hain opintojen ohessa digimarkkinoinnin harjoittelupaikkaan pieneen helsinkiläiseen SEO-toimistoon. Käytännön tekeminen opetti hyvin sen, että koulun penkillä oppii vain pintaraapaisun käytännön digimarkkinoinnista. Aloin vähitellen ymmärtämään paremmin myös hakukoneoptimoinnin teknistä ulottuvuutta, vaikka koulutustaustani ei olekaan tekninen.

Ennen OIKIOta työskentelin pari vuotta isossa vähittäiskaupan konsernissa parilla eri toimialalla, SEO keskeisenä osana työnkuvaani. Takaisin toimistopuolelle minut kannustivat kaksi asiaa: 1. halusin jakaa omaa osaamistani samojen haasteiden kanssa painiville sekä 2. kehittyä hakukoneoptimoinnin parhaiden tekijöiden parissa.

SEO-konsultin tehtävissä hienointa onkin spesifin osaamisalueen hiominen huippuunsa ja hyödyntäminen lukuisilla erilaisilla toimialoilla. Rakastan analyyttistä työtä ja koen suurta iloa toimittaessani asiakkaille heidän liiketoimintaansa ja näkyvyyttään parantavia dataan perustuvia ratkaisuja.

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

Yleisesti SEO:ssa ei ole pikavoittoja, ja pitkän aikavälin työskentelyssä on usein haastavaa tunnistaa, mikä muutos on mihinkin vaikuttanut. Tasaisesti nousevat käyrät ovat kuitenkin aina ylpeyden aihe ja erityisesti rautakaupan alalla olin mukana nostamassa erittäin kilpailtujen kategorioiden sijoituksia kärkipaikoille. On myös aina erittäin hieno tunne saada asiakkaan toimialan keskeisiä termejä hakutulosten paalupaikalle.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Jatkuva kehittyminen ja uuden oppiminen pitävät mielen virkeänä ja työn mielekkäänä. Työhistoriani SEOn parissa on painottunut sisällölliseen puoleen ja verkkokauppojen käytettävyyden parantamiseen. Nyt olen alkanut kehittämään ymmärrystäni ja osaamistani esimerkiksi ohjelmoinnin parissa.