Sampo Saukko

SEO Consultant

Miksi olet hakukoneoptimoinnin konsultti?

Olen puuhastellut tietokoneiden ja erilaisten verkkopalveluiden kanssa lapsesta saakka harrastuksena, sekä käytännössä kaikissa edellisissä työtehtävissäni, enemmän tai vähemmän. Hakukoneoptimoinnin pariin päädyin kuitenkin toden teolla perustettuani ensimmäisen oman yritykseni vuonna 2018. Yritys keskittyi B2B-palveluihin ja verkkokauppaan.

Opiskelu ja edelliset työtehtävät ovat antaneet hyvän pohjan SEO-työskentelyyn, mutta vasta yrittäjyys opetti minulle kantapään kautta, mitä hakukoneoptimointi oikeasti on ja millaisia tuloksia sillä voidaan saavuttaa.

Olen vuosien varrella kehittänyt taitojani hakukoneoptimoinnin parissa sekä teoriassa että käytännössä. Nyt toimin SEO-konsulttina ja autan yrityksiä parantamaan sijoituksiaan hakukoneissa ja lisäämään näkyvyyttään verkossa. Työskentely hakukoneoptimoinnin parissa on jatkuva oppimisprosessi ja päädyinkin OIKIOlle, sillä OIKIO on yritys, jonka poikkeuksellisen teknisen tietotaidon ansiosta minulla on mahdollisuus jatkuvasti kehittää itseäni erittäin kiinnostavalla ja laajalla kentällä. Näin voin ja OIKIO voi tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua. Ja kuulostipa paikka erittäin mukavalta työskennelläkin.

Haluan auttaa asiakkaitani hyödyntämään verkon mahdollisuuksia ja luoda kasvua hakukoneoptimoinnin avulla. Uskon, että hakukoneoptimointi on merkittävä osa yrityksen digitaalista markkinointistrategiaa ja sen avulla voidaan saavuttaa huikeita tuloksia. SEO-konsultin työssä saa olla luova, nörtti, ratkaisukeskeinen ja analyyttinen, kaikki luontaisia ominaisuuksia minulle. Tästä syystä hakukoneoptimointi kiinnostaa minua. Palkitsevinta on kuitenkin nähdä tuloksia, eli asiakkaiden onnistumisia!

Mistä ammatillisesta saavutuksestasi olet ylpeä?

Perustin ensimmäisen B2B-palveluihin ja kuluttajaverkkokauppaan keskittyneen yritykseni vuonna 2018. Saavutimme äärimmäisen hyviä tuloksia huolellisen hakukoneoptimoinnin avulla. Yritys olikin pitkään orgaanisesti yksi alan parhaiten näkyvistä verkkokaupoista tärkeimmillä hakutermeillä. Päällimmäisenä mieleen jäi onnistumisen kokemus, kun hakukoneoptimoinnilla saavutettiin hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä, mutta erittäin kustannustehokkaasti. Myöhemmin olen hyödyntänyt osaamistani asiakkaitteni hakukoneoptimoinnissa ja hienointa onkin, kun asiakas saa kokea samanlaisia onnistumisen kokemuksia, hyvän työn lopputuloksena.

Mitä ammatillisia haaveita sinulla on?

Tavoitteissani on olla tulevaisuudessa hakukoneoptimoinnin ja erityisesti teknisen hakukoneoptimoinnin saralla “se tyyppi”, jolta viime kädessä haasteiden edessä kysytään, miten asiat tehdään ja miten ne toimivat. Haluan oppia ymmärtämään hakukoneoptimointia entistä syvällisemmin ja kehittyä alan huippuosaajaksi, jotta voin hyödyntää osaamistani omassa työssä ja työyhteisössä. Koska minua kiinnostaa koodi ja data, pyrin kehittymään myös muilla hakukoneoptimointia sivuavilla osa-alueilla, kuten web-kehityksen ja laajemmin digimarkkinoinnin saralla.