Tyytyväisiä asiakkaita, huippuosaajia ja vauhdikasta kasvua – OIKIOn synttärikuulumisia

Lukuaika min

Kuluva vuosi on osoittanut, että meillä on markkinoilla paikkamme ja meidän tyyppiselle tulospohjaisen digitaalisen markkinoinnin syväosaajien asiantuntijatiimille riittää kysyntää. Olemme nopeasti onnistuneet kasvattamaan todella kovalla osaamisella varustetun tiimin ja löytämään joukon mielenkiintoisia asiakkuuksia. OIKIO viettää ensimmäistä vuosipäiväänsä, joten nyt voisi olla ajankohtaista palata menneeseen vuoteen ja päivittää tiimimme kuulumisia.

Tiimissämme on jo 9 asiantuntijaa

Vuosi sitten huhtikuussa päätimme 4 hengen tiimillä heittäytyä työllistämään itse itsemme. Vuodessa olemme ensin onnistuneet työllistämään itsemme ja sitten kasvamaan yhdeksän ammattilaista työllistäväksi asiantuntijatoimistoksi, jonka ensimmäisen tilikauden liikevaihto hipoo miljoonaa euroa.

OIKIO perustettiin huhtikuussa 2016
Markkinointi & Mainonta noteerasi alkumme huhtikuussa 2016. Lue tästä lisää!

Aloittavana yrityksenä meillä kävi mieletön tuuri, kun saimme vuosi sitten käynnistää liiketoimintamme Vainun tiloissa. Nopeasti kasvavan startupin suojissa aloittaminen antoi meille paljon uusia ajatuksia, oppeja ja ideoita omaan tekemiseen.

Olemme äärimmäisen kiitollisia Vainulle heidän tuesta ja lupasimmekin vuosi sitten, että laitamme hyvän kiertämään. Aiomme pitää lupauksemme ja tulevaisuudessa tukea jotakin aloittavaa yritystä tarjoamalla työtilan uuden liiketoiminnan käynnistämiseen.

Toimistonomadina Vainulla
Vainu.io – Ensimmäiset 1,5kk toimistonomadeina Vainun suojissa

Vainun tiloista muutimme viime kesänä Annankadulle, josta vuokrasimme ensimmäisen oman toimistomme. Annankadun toimisto jäi kuitenkin nopeasti pieneksi ja vuodenvaihteessa muutimme uusiin tiloihin Lönnrotinkadulle Hietalahden kauppahallin viereen.

Heti muuton jälkeen aloitimme rekrytoinnit ja keväällä olemme palkanneet jo neljä asiantuntijaa. Rekrytointien tuoman uuden osaamisen myötä olemme käynnistämässä myös ohjelmallisen ostamisen tarjoomamme.  Tarkoituksemme on loppuvuoden aikana jatkaa rekrytointeja ja tavoittelemme tiimiimme vielä kolmesta kuuteen valmista asiantuntijaa. Tutustu tästä tarkemmin tämän hetken avoimiin rooleihin!

OIKIOn ensimmäinen rekrytointi
Ensimmäinen rekrytointimme oli kokenut tekninen web-analyytikko Jyri Vuorinen. Tutustu tästä Jyriin!

Ydinosaamisalueissa todella kovaa osaamista

Viimeistään nyt viimeisimmän rekrytoinnin myötä voimme sanoa, että meillä on kiistatta yksi maan parhaista teknisistä web-analytiikka ja SEO -tiimeistä. Tiimissämme on viisi web-analyytikkoa ja SEO-konsulttia, joista neljällä on vahva tekninen tausta ja jokaisella yli viiden vuoden työhistoria alalta. Toimimme useammassa kansainvälisessä asiakkuudessa Lead SEO Agency -palvelumallilla, joka on osoittautunut asiakkaidemme kokemuksien ja tuloksien pohjalta erittäin toimivaksi. Kansainvälinen SEO vaatii aina paikallista tekemistä, mutta parhaat tulokset syntyvät yhteisillä toimintamalleilla ja tavoitteilla.

Datan visualisointi ja dashboard-puolella erityisesti Klipfolio-osaamisemme on edennyt isoin harppauksin. Viimeisen puolen vuoden aikana olemme suunnitelleet ja rakentaneet jo kymmeniä Klipfolio-dashboardeja erilaisista datalähteistä asiakkaidemme johdon ja asiantuntijoiden käyttöön. Nyt keväällä olemme tehneet asiakkaillemme myös Googlen Data Studiolla dashboardeja.

Lähestymistapamme hakusanamainontaan on mullistanut monen asiakkaan Adwords-tekemisen. Mainonnan tiimimme on auditoinut säännöllisesti suurimpia Adwords-mainostilejä ja toistaiseksi jokainen auditointi on lopulta johtanut yhteistyöhön. Auditoinnit ovat paljastaneet meille, miten monet alan toimijat keskittyvät toissijaisiin asioihin mainostilien kehittämisessä tai jopa rutinoituvat vain operoimaan mainontaa ilman riittävää kontrollia tai suurempien kehitysideoiden testaamista. Jos et ole tyytyväinen mainontasi tuottoon tai haluat ulkopuolisen asiantuntijan näkemyksen mainostilisi nykytilasta, niin kysy meiltä Adwords-auditointia.

Kuva matkalta Tukholmaan. Työskentelemme yli Suomen rajojen ja asiakkaita on Lontoossa asti.

Tärkein tehtävämme on palvella nykyisiä asiakkaitamme

Viimeisen vuoden aikana olemme päässeet työskentelemään mielenkiintoisten asiakkuuksien parissa. Yksi tuoreimpia asiakasvoittoja meille on Ilmarinen ja yhteistyö noteerattiin myös Markkinointi&Mainonta-lehdessä. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että meillä on niin tyytyväisiä asiakkaita. Yhteistyö jatkuu kaikissa asiakkuuksissamme ja useimmat asiakkaamme toimivat meidän suosittelijoina.

Ilmarinen valitsi OIKIOn
Ilmarinen valitsi OIKIOn digitaalisen markkinoinnin kumppaniksi. Lue tästä lisää!

Aiomme kasvaa myös jatkossa vauhdilla, mutta hallitusti asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme ehdoilla. Keväällä olemme ehtineet kieltäytyä muutamasta mielenkiintoisesta projektista huolehtiaksemme asiantuntijoidemme sopivasta työkuormasta ja varmistaaksemme asiakkaillemme korkean palvelutason jatkumisen. 

Haluamme rakentaa OIKIOsta toimiston, jota kehitetään asiantuntijoiden ehdoilla ja asiakkaiden toiveita kuunnellen.  

Asiakkaalto kiitos
Asiakkaltaamme Procountorilta kiitos hyvin tehdystä työstä

Alkuperäinen ajatuksemme ei ole muuttunut mihinkään – rakennamme OIKIOsta unelmiemme työpaikan, joka houkuttelee alan parhaimpia asiantuntijoita ja josta emme me eivätkä uudet asiantuntijamme halua lähteä pois.

Mukavaa kesän odotusta koko OIKIOn tiimin puolesta!

Niilo Relander

Advisor

Olen kaupallisesti orientoitunut digitaalisen liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittäjä. Alalla olen työskennellyt vuodesta 2007 ja viimeiset yhdeksän vuotta Suomen tunnetuimmissa web-analytiikkataloissa.